Mayweather dostal za výhru nad Alvarezom rekordných 41,5 mil. dolárov

15.09.2013 Celý región

Las Vegas 15. septembra (TASR) - Americký boxer Floyd Mayweather vybojoval tituly profesionálneho majstra sveta v ľahkej strednej váhe organizácií WBC a WBA. V sobotňajšom ostrosledovanom súboji v Las Vegas zvíťazil nad Saulom "Canelom" Alvarezom a zinkasoval rekordnú odmenu 41,5 milióna dolárov. Najlepšie zarábajúci športovec sveta, korý má prezývku "Money" (Peniaze, pozn. red.), naviac získa podiel z výnosu zápasu, ktorý priamo v hľadisku sledovalo 16.500 divákov.

Tridsaťšesťročný Mayweather ťažil v dueli s Alvarezom zo svojej rýchlosti a Mexičana zdolal na body. Dvaja ringoví rozhodcovia mu výhru prisúdili pomerom 117:111 a 116:112, tretí prekvapujúco zápas obodoval 114:114. "Iba som poslúchal svoj roh, svojho otca. Ten vymyslel skvelý plán a ja som ho len splnil," uviedol pre agentúru AP Mayweather, ktorý predĺžil svoju neporazenosť v profesionálnom ringu na 45 zápasov. "Všetko je to o technike. Neponáhľal som sa a keď prišli šance na útok, tak som ich využil."

Americký pästiar prekonal doterajší vlastný rekordný honorár za májový súboj s Robertom Guerrerom, vtedy zinkasoval 32 miliónov dolárov. O trinásť rokov mladší Alvarez získal za sobotňajší duel šek na šesť miliónov dolárov.
 
 
 

Vyberte región